ffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff
Venus (godin van de liefde) - Aphrodite in het Grieks
Venus dochter van Jupiter en Diana, hoewel ze soms denken dat ze gemaakt is door Uranus door middel van de schuim van de zee op het moment van zijn dood. Als de goddin van de liefde, is ze de "konigin van het genoegen" en moeder van het Romeinse volk. Ze was getrouwd met Vulcan, de god van vuur en vulkanen, en moeder van Cupido, Hymen, Priapus and Aeneas. Ze is ook verbonden aan haar minnaar, Mars de god van de oorlog. ze wordt beschouwd als de goddin van de natuur, die verbonden is met de komst van de lente.Venus is de brengster van vreugde aan de goden en aan de mensen.

Mercurius (god van de handel) - Hermes in het Grieks

Mercurius was de zoon van Jupiter en Maia, de dochter van de Titan Atlas. Hij was de boodschapper van de goden. Mercurius was ook de god van de handel en handelaars. Hij heeft heel wat eigenschappen van de Griekse god Hermes.

4444444444444

Mars (god van de oorlog) - Ares in het Grieks
Mars was de partner van Rhea Sylvia en vader van Romulus en Remus, en daar voor de vader van het Romeinse volk. Hij was de Romeinse god van de oorlog, het begin en het einde van al de gevechten.

Jupiter (oppergod van al de Romeinse goden) - Zeus in het Grieks
Jupiter de hoogste heersende god. Hij werd beschouwd als de god van god de lucht en het weer, en beschermer van al de bezittingen, vloeken en verbonden.


Neptunus (god van de zee) - Poseidon in het Grieks
Zoon van Saturn en broer van Jupiter en Pluto. Neptunus is de god van de zee. Gewoonlijk wordt hij vertoond door een drietand en het opstaan uit de zee. In de Griekse mythologie wordt hij Poseidon genoemd.
Apollo (god van de zon) - Apollo in het Grieks

Apollo was de zoon van Jupiter en Latona. Zijn tweelings zuster was Diana. Hij was de god van de muziek, het bespelen van een gouden lier. De boogschutter schoot ver met zijn zilveren boog. De god van genezing die medicijn mensen onderwees. De god van het licht. De god van de waarheid, die niet kan liegen. Een van Apollo's meest belangrijke dagtaken was het inspannen van zijn wagen door 4 paarden om van de zon over de hemel de rijden. Zijn boom was de laurier. De kraai was zijne vogel. De dolfijn was zijn dier.

 

ffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff

4444
Cupido (god van de liefde) - Eros in het Grieks
De zoon van Venus, goddin van de liefde. In de Griekse mythologie heet hij Eros, god van de liefde. De meest bekende mythe over Cupido is de een dat gaat over zijn romance met Psyche: Psyche was een mooie prinses. Venus was jaloers op de schoonheid van Psyche. In opdacht van Cupido moest Psyche verliefd worden op de lelijkste man van de hele wereld. In plaats van dat hij verliefd op haar wordt duwt hij haar weg in een verborgen paleis waar hij haar enkel tijdens de nacht bezocht, niet herkend door haar. Hij verbood haar om niet naar zijn gezicht te kijken, maar een nacht wanneer hij sliep deed ze het lichtje aan en keek naar hem. Cupido liet haar achter en ze dwaalde rond op de wereld, in verdriet zoeken naar hem. Uiteindelijk Cupido berouwde en Jupiter maakte Psyche onsterfelijk zodat ze voor eeuwig samen kunnen blijven.
Pluto (god van de dood) - Hades in het Grieks
Pluto is de god van de dood, de ontvoerder en later de man van Proserpine. Pluto heeft 2 broers, Jupiter en Neptunus, en zijn vader is Saturn. Ze hebben de wereld onder elkaar verdeelt, Jupiter koos voor de aarde en de hemels als zijn wereld, Neptunus wou de heerser van de zee worden en Pluto kreeg als koninkrijk de onderwereld. Hij was normaal beschouwd als een woest en onbuigzame god, doof voor bidders en sluit geen vrede met diegene die offeren. In de Griekse mythologie wordt hij Hades genoemd.

 


bacchus (god van de wijn) - Dionysus in het Grieks
In de Griekse en Romeinse mythologie is hij de god van de wijn en extase, in de Griekse mythologie wordt hij erkend als Dionysus. Zijn aanhangers waren meestal vrouwen die feesten in een rite dat ons de moderne term Bacchanalia geeft. Zijn feesten waren dronken euforie gevulde feestvreugde dat soms leidde tot bloedvergieten. De naam Bacchus kwam van het oude Grieks tijdens de 5de eeuw voor Christus.

 


Vorige